Waarom kleefcoating moet blijven kleven!

Waarom kleefcoating moet blijven kleven!
Waarom kleefcoating moet blijven kleven!

Waarom kleefcoating moet blijven kleven!We hebben een keer een ‘klacht’ gehad van een bedrijf dat zojuist was overgestapt van een ander merk kleefcoating voor op de wand, naar dat van Chemical-goods.com. Dat bedrijf meldde dat hun spuiter absoluut niet tevreden was met Toen we via e-mail verder vroegen naar de aard van de klachten, bleek dat die spuiter de gewoonte had om vóór iedere klus met zijn rug tegen de wand van de spuitcabine een sjekkie te draaien. Dat was nooit een probleem geweest, maar met ‘dat nieuwe spul’ kwam z’n overall aan de achterkant helemaal onder de kleefcoating te zitten.

Tja. Buiten de vraag of de wand van een spuitcabine de aangewezen plek is om een sjekkie te rollen, is kleefkracht een onmisbare kwaliteit van kleefcoating. Kleefcoating moet niet alleen kleven als het net is aangebracht, maar het moet ook lang daarna blijven kleven. Dankzij die kleefkracht is de coating namelijk in staat om de rond dwarrelende stof en verfdeeltjes aan zich te binden. Om te voorkomen dat ze als verontreiniging in het spuitwerk terechtkomen!

 

Sneldrogende kleefcoating verliest kleefkracht

De spuiter in kwestie had altijd met een mindere kwaliteit kleefcoating gewerkt. Een kleefcoating die inderdaad één week na het aanbrengen droog is en absoluut niet meer kleeft. Dat stelde hem mooi in de gelegenheid om leunend tegen de wand een sjekkie te rollen, maar ik vrees dat die coating nog maar weinig rondzwevend stof en verfdeeltjes aan zich bindt.

 

De ‘herstelkracht’ van onze kleefcoating

Het drogen van kleefcoating wordt veroorzaakt door twee factoren. Enerzijds door de wisselende temperaturen in de spuitcabine. 20˚C tijdens het spuiten en 60˚C tijdens het drogen. Anderzijds heb je in een spuitcabine te maken met veel luchtstromen.
De Chemical-goods.com Kleefcoating voor op de wand (zowel de regular als de high solid) is uitermate goed bestand tegen zowel de temperatuurwisselingen als de luchtstromen. Onze kleefcoating kleeft nog maximaal tot acht weken na het aanbrengen. Dit dankzij de door Chemical-goods.com ontwikkelde ‘hersteller’ die we erin hebben verwerkt. Deze ‘hersteller’ trekt voortdurend vocht uit de lucht ìn de coating, die daardoor z’n kleefkracht behoud.

 

Stoppen met roken?

Samenvattend is de Chemical-goods.com Kleefcoating voor op de wand (regular én high solid) ideaal voor het realiseren van strak spuitwerk, zonder vervuilingen. Onze coating is dan weer wat minder geschikt om relaxt tegenaan te leunen om een sjekkie te draaien. Wellicht een extra reden om toch eens te stoppen met een gewoonte die hartstikke slecht is voor je gezondheid.

Lees ook: Chemical-goods van start met plamuurmesreiniger

Volg onze LinkedIn pagina hier