Verlenging subsidie praktijkleren schadeherstel- en carrosserie

Foto: Menno de Jong via Pixabay

Vanaf 2 juni 2022 kunnen autoschadeherstel- en carrosseriebedrijven weer subsidie aan vragen voor praktijkleren. Een extra impuls van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor deze branche om BBL-plekken (Beroeps Begeleidende Leerweg) te kunnen aanbieden. Autoschadeherstel- en carrosseriebedrijven ondervinden al geruime tijd moeite bij het vinden én binden van goed geschoold, gemotiveerd personeel. Met als gevolg een sterk oplopend tekort aan medewerkers.

BBL-ers zijn cruciaal voor de continuering van vakmanschap in deze branche, aldus de RAI-vereniging (Rijwiel en Automobiel Industrie). De subsidie is dan ook een welkome tegemoetkoming in de kosten die bedrijven maken voor het begeleiden van de BBL-leerlingen die praktijkkennis komen opdoen.
FOCWA-woordvoerder Brecht Grieten over de regeling: ‘De subsidie scheelt echt een slok op een borrel. Wij gaan onze leden hierover vanzelfsprekend informeren.’

 

Aanvragen subsidie

Om in aanmerking te komen, moet de subsidie uiterlijk op 16 september 2022 worden aangevraagd bij de RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland). Bedrijven kunnen maximaal € 2700,- aanvragen per gerealiseerde praktijkplaats.

Foto: Menno de Jong via Pixabay

Bron: Autoschdeportaal, Koninklijke RAI vereniging en RVO
Lees ook: Kleine schades niet claimen bij allriskverzekering!

Voorbehoud
Deze informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, in sommige gevallen uit verschillende informatiebronnen. (Interpretatie)fouten zijn niet uitgesloten. Er kan dus geen enkele wettelijke verplichting aan deze tekst worden ontleent. Iedereen die met dit onderwerp te maken krijgt, heeft zelf de verantwoordelijkheid om zich in de materie te verdiepen!