Omzetstijging AKZO NOBEL Q1 mede dankzij prijsverhoging
Omzetstijging AKZO NOBEL Q1 mede dankzij prijsverhogingLakproducent Akzo Nobel meldt voor het eerste kwartaal van 2022 een omzetstijging tot 2,5 miljard euro, in vergelijking met gezelfde periode in 2021. Deze stijging is mede te danken aan de prijsstijging van 17%, als reactie op de stijgende grondstofprijzen.

De omzet van de lakkendivisie van de automotive sector steeg met 303 miljoen euro tot 340 miljoen euro [+ 12%]. Het bedrijfsresultaat van de performance coatings disie – bestaande uit de automotive, de industriële en marine coatings – zag de omzet dalen to 150 miljoen euro [- 12%]. Het totale verkoopvolume daalde met 7%!

De basis van het succes

Akzo Nobel CEO Thierry Vanlancker vatte het succes alsvolgt samen:’We hebben wederom goede vooruitgang geboekt met sterke omzetgroei zowel in onze verf- als coatingsactiviteiten in het eerste kwartaal. Dankzij onze krachtige prijsinitiatieven lopen we in de pas met de ongekende variabele kosteninflatie die onze industrie dit kwartaal raakte.
Ik ben zeer trots op onze organisatie en de resultaten voor het eerste kwartaal zijn het bewijs van het harde werk en de toewijding van al onze medewerkers.
Hoewel de onzekerheden zullen aanhouden met betrekking tot onder andere de sancties tegen Rusland, de opleving van COVID-19 in China en de voortdurende beperkte beschikbaarheid van grondstoffen en transport – met name in Noord-Amerika -, blijven we vertrouwen hebben in het realiseren van onze Grow & Deliver strategie.’

 

Activiteiten in Rusland

Verder meldt het bedrijf dat het de activiteiten in Rusland grotendeels heeft stilgelegd en Vanlancker liet al eerder weten dat de Russische activiteiten moeten worden uitgefaseerd. Vanwege de situatie in de Oekraïne, omdat de grondstoffen niet langer beschikbaar zijn of omdat de prijs voor de afnemers te hoog wordt.

Foto door form PxHere

Bron: Automotive Management, Autoschadeportaal en AKZO NOBEL
Lees ook: 6 tips om lakschade door Sahara-stof te voorkomen

Voorbehoud
Deze informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, in sommige gevallen uit verschillende informatiebronnen. (Interpretatie)fouten zijn niet uitgesloten. Er kan dus geen enkele wettelijke verplichting aan deze tekst worden ontleent. Iedereen die met dit onderwerp te maken krijgt, heeft zelf de verantwoordelijkheid om zich in de materie te verdiepen!