Duurzaamheidsverslag 2021 ARN: Aantal sloopauto’s daalt!

Duurzaamheidsverslag 2021 ARN: Aantal sloopauto’s daalt!De aantallen auto’s die in 2021 voor de sloop werden aangeboden bij auto-demontagebedrijven daalt licht ten opzichte van 2020. Daar waar er in 2020 225.804 auto’s werden voor sloop werden aangeboden, waren dat er in 2021 220.926. De recyclingprestatie daarentegen is gestegen. In 2021 werd 98,7% van het gewicht van alle afgedankte auto’s gerecycled, tegen 98,3% in 2020.

Aldus Auto Recycling Nederland (ARN), dat samen met 300 recyclingbedrijven verantwoordelijk is voor de auto- en autobatterij recycling.

Oorzaak en gevolg

Volgens de ARN is de recyclingprestatie in 2021 hoger ten opzichte van het jaar ervoor omdat er relatief minder autowrakken naar buitenlandse shredderbedrijven zijn geëxporteerd en dientengevolge méér auto’s door Nederlandse bedrijven zijn verwerkt. En aangezien het recyclingpercentage in Nederland hoger is dan in het buitenland, resulteert dat in een positief effect op de recyclingprestatie.

 

Met dank aan de recyclingbijdrage

De recyclingprestatie is mogelijk dankzij de recyclingbijdrage van € 30,- op elke verkochte nieuwe auto in 2021. Voor 2022 is deze bijdrage verlaagd naar € 25,-. Sinds medio 2021 geldt deze bijdrage ook voor geïmporteerde auto’s. Kijk voor meer informatie op wemakenerietsmooisvan.nl.

 

Hergebruik materialen

Zowel garagebedrijven als particulieren leveren de afgedankte auto’s aan bij de sloopbedrijven. Deze bedrijven melden de auto’s af voor demontage en halen alle vloeistoffen er uit voordat ze de auto’s ‘doorzetten’ naar gespecialiseerde bedrijven. Veel onderdelen van een sloopauto krijgen een tweede leven in een andere auto. Denk bijvoorbeeld aan startmotoren, versnellingsbakken en koplampen.

 

Het scheiden van materialen

Het restant van de sloopauto wordt in een shredderbedrijf vermalen tot metaalcomponenten en restmateriaal. De meest courante metalen zoals ijzer, koper en aluminium worden gescheiden en zijn bestemd voor de metaalverwerkende industrie.
Het overgebleven materiaal gaat naar de post-shredderfabriek waar de stoffen voor hergebruik worden gescheiden in metalen, mineralen, vezels en kunststoffen.

 

Aandrijfbatterijen elektrische auto’s

Voor deelnemende auto-importeurs geeft de ARN ook uitvoering aan de producentenverantwoordelijkheid voor aandrijfbatterijen in elektrische auto’s. Dat resulteerde in 2020 tot de inzameling van 121.020 kg lithium-ion batterijen en in 2021 tot 127.537 kg. Een substantieel deel daarvan – 59.465 kg – is via duurzame bedrijven gerecycled. De overige 68.072 kg kunnen in aanmerking komen voor een tweede-gebruik toepassing.

Bron: Auto Recycling Nederland
Lees ook: 6 tips om lakschade door Sahara-stof te voorkomen

Voorbehoud
Deze informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, in sommige gevallen uit verschillende informatiebronnen. (Interpretatie)fouten zijn niet uitgesloten. Er kan dus geen enkele wettelijke verplichting aan deze tekst worden ontleent. Iedereen die met dit onderwerp te maken krijgt, heeft zelf de verantwoordelijkheid om zich in de materie te verdiepen!